Директорът на  Правно-нормативно обслужване Камелия Кендова в Община Пловдив изпрати право

...
Директорът на  Правно-нормативно обслужване Камелия Кендова в Община Пловдив изпрати право
Коментари Харесай

Директорът на юристите в Общината отговори на шефа на ОКТ заради паркирането в Стария град

Директорът на   " Правно-нормативно обслужване " Камелия Кендова в Община Пловдив изпрати право на отговор към TrafficNews по отношение на интервю  на различен общински шеф – този на „ Организация и надзор на превоза ”. В него Георги Стоилов споделя, че повече от година няма резултат от смяната на наредбата в Стария град, като не знае на какво се дължи това закъснение.
Прочетете още

Ето и цялото право на отговор от Камелия Кендова, оповестено без редакторска интервенция:

В оповестеното изявление е изразено мнение на Директора на общинското дружество по отношение на подготовката на предстоящ план за изменение на Наредбата  за организацията на придвижване и паркиране. От изявлението най-общо излиза наяве по думите на господин Георги Стоилов, че Дирекция „ Правна ” в община Пловдив: бездейства, не изготвя план за изменение на нормативен акт и не дава информация по отношение на аргументите за бездействието си, без значение, че кметът на общината, зам.кметът по превоза и по сигурността са изискали противоположна връзка, само че такава съгласно господин Георги Стоилов не била получена и до ден сегашен, макар многократните запитвания от негова страна. В умозаключение се стига до извода, че дирекция „ Правна “ е по-влиятелна даже от кмет и от зам.кмет?!?

Всички изложени  в изявлението изказвания от   господин Георги Стоилов, Директор на Общинско дружество „ ОКТ ”  са неверени.

Дирекция „ Правно-нормативно обслужване ” не е предприемала дейности по изменение на Наредбата за организация за придвижването и паркиране, тъй като такива въобще не са били възлагани нито от кмета на община Пловдив, нито от зам.кмета по превоз – господин Тодор Чонов, нито от Директора на Оперативна програма „ ОКТ ”.

На Дирекция  „ Правно-нормативно обслужване ” не е възлагана съответна задача по отношение на изменение на „ няколко разпореждания ” по думите на господин Стоилов или на целия нормативен акт. Нито Зам.кметът по превоза, нито интервюираният Директор на общинското предприятие  са уведомили Дирекцията за нуждата от изменение на Наредбата  или на заповедта към нея, нито са указали рамката на бъдещото изменение и целения резултат. Такова категорично изказвания към Дирекция „ ПНО ” не е отправяно.

Представители на Дирекция „ ПНО ” не са взели участие в срещи и диалози с „ хората от Стария град ”, които  по думите на господин Стоилов са се провели в интервала август – октомври 2022 година, нито някой е поканил Дирекция „ ПНО ” посредством нейния началник да излъчи представител за присъединяване  в  подобни срещи за посочения интервал.

Никога, до сегашния миг пред мен, като началник на Дирекция „ Правно-нормативно обслужване ” не е бил показан систематизиран отчет по отношение на това какъв е установеният проблем в правната уредба, какви аргументи постановат нейното изменение,  какъв е резултатът от извършените срещи и разисквания с живущите в Стария град, кои от настоящите текстове от Наредбата за организация на придвижването и паркирането би трябвало да бъдат изменени и какъв е целеният резултат на смяната. Пред Дирекция „ ПНО “ не е бил представян отчет по отношение на крайния вид на нужните промени, нито план на новите правила. По думите на господин Стоилов, този отчет е бил подготвен още през месец ноември 2022 година, само че същият по този начин и не е достигнал до ръководената от мен Дирекция. Редно е господин Стоилов да уточни пред кого е показал своето заключително мнение по идните промени в Наредбата за организацията на придвижването и паркирането.

Нито един път не ми е отправян въпрос от господин Георги Стоилов по отношение на свършената досега работа от Дирекция „ ПНО “ по  изменение на Наредбата за организация на придвижването и паркирането, може би тъй като същата въобще не е била възлагана.

В умозаключение, желая да уточня следното - сегашният тип на Наредбата за организация на придвижването и паркирането, в главната си част, както и заповедта на кмета на община Пловдив по отношение на пропускателния режим  в Стария град  е дело точно на интервюирания господин Георги Стоилов от времето, когато същият е бил юрист в по този начин подложената на критика от него Дирекция „ Правно-нормативно обслужване ”.  В това си качество, господин Георги Стоилов напълно е обслужвал сектор „ Транспорт ”, тъй че установените от него проблематични текстове в Наредбата и заповедта би следвало да са плод точно на неговия труд от преди години. Горното означавам не за рецензия към работата му, а по – скоро като удивление за какво е било належащо да чака година /както самичък твърди в интервюто/ Дирекция „ Правно – нормативно обслужване “ да приготви „ обикновено “, по думите му, изменение на няколко текста от Наредбата, вместо посоченото изменение да бъде препоръчано от ръководеното от него Общинско дружество, каквито пълномощия последното има според Правилника за активността му.

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР